Sárgabarack helyett készíthetjük őszibarackkal, ringló-szilvával, szilvával, de akár málnával, eperrel vagy szőlővel is.

Sárgabaracklepény (Fotó: Kéri Kata)

Sárgabaracklepény (Fotó: Kéri Kata)


Elkészítése: 15 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg cukorral meg 3 tojássárgájával, hozzáadunk egy csomag sütőport, és azzal jó simára keverjük. Belekeverünk egy csomag vaniliás cukrot (vagy 1 citrom reszelt héját), 20 dkg lisztet, és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, vékonyan meghintjük finom zsemlemorzsával, ráfektetünk hámozott, félbevágott sárgabarackokat magházukkal lefelé, és az egészet meghintjük porcukorral, amelybe ugyancsak vaniliás cukrot keverünk. Forró sütőbe, de csak mérsékelt tűznél sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihülni, és kockákra vágva rakjuk tálra.

Sárgabaracklepény (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • citrom
  • zsemlemorzsa
  • sárgabarack
Reklámok