A blogomon természetesen édesanyám receptjei is megjelennek majd, hiszen „minden tudományom” tőle eredeztethető. Ő nem csak finomakat főzött nekem mindig, hanem szeretettel magyarázott és bevezetett a főzés/sütés tudományába. Ő nagyon jó mesterem ma is, mert ha valamiben elakadok, tudom, hogy rá mindig számíthatok!

Anya-féle csalamádé (Fotó: Kéri Kata)

Anya-féle csalamádé (Fotó: Kéri Kata)


Elkészítése: A hozzávalókat legyaluljuk, 2 napig állni hagyjuk, kevergetjük, üvegekbe rakjuk. A képződött levet egyenletesen elosztjuk az üvegekben, és azonnal lekötözzük, és végleges helyére tesszük. Az üvegeket ne tömjük meg túl szorosan, hogy a csalamádé ropogós maradjon.

Hozzávalók:

  • 5 kg tisztított zöldség: káposzta, paprika, uborka, hagyma, zöld paradicsom,
  • 2 dl 20%-os ecet,
  • 35 dkg cukor,
  • 5 dkg só,
  • 1 kávéskanál kénpor,
  • egész bors,
  • babérlevél ízlés szerint. (Víz nem kell hozzá!)
Édesanyám (Kéri Jánosné) receptje
Advertisements