Ahogy a „Kalifa kedvence avagy Finomságok az Ezeregyéjszaka meséiből” című összegző bejegyzésemben már jeleztem, most a középkori arab ételek közül teszek ki egy receptet.

Középkori muszlim ábrázolás

Középkori muszlim ábrázolás


Elkészítése: A mézet egy nagy edényben lassan, óvatosan megmelegítjük, közben egy fakanállal szüntelenül kevergetjük. Ha gyöngyözve forrni kezd, hozzáadjuk a lehéjazott, egész mandulaszemeket, és tovább kevergetjük. Ha jól összevegyült, kiöntjük egy megolajozott márványlapra (sütőlemezre), és a masszát 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Beolajozott késsel azonnal (még mielőtt kihűl!) kis kockákra vágjuk, és ha megszilárdultak a kis édességek, zsírpapírral bélelt, jól záródó dobozba rakosgatjuk őket. Száraz helyen sokáig elállnak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg méz,
  • 50 dkg hámozott mandula.
Reklámok