Én a görög szokásoktól eltérően ecet helyett citromlével készítem ezt a finom salálát, és tálalás előtt pirított diódarabkákkal vagy napraforgómaggal is megszórom. Fontos, hogy ez az étel ne sokat várakozzon a hűtőben vagy az asztalon, mert a zöldségekből (főként a fejes salátából) elszökik a vitamin, és az egész saláta egyébként is levet enged, ha sokáig várakoztatjuk…

Görög saláta (Fotó: Kéri Kata)

Görög saláta (Fotó: Kéri Kata)


Elkészítése: A zöldségféléket mosás/tisztítás után kb. azonos nagyságúakra daraboljuk, egy szép üvegtálban összekeverjük, rászórjuk a fűszereket, az olajat és az ecetet. Tálaláskor egy szép szelet feta sajtot teszünk a salátástál tetejére.

Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 2 db kicsit keményebb paradicsom,
  • 1 fej édes (lila) hagyma,
  • fél fej saláta,
  • 10-12 db zöld, mag nélküli olajbogyó,
  • 1 cső jó, ropogós zöldpaprika,
  • fél kígyóuborka,
  • 1 szelet feta sajt,
  • 4-5 kanál extra szűz olívaolaj és salátaecet,
  • pici fehérbors,
  • bazsalikom,
  • oreganó,
  • kakkukfű.
Reklámok