Családunk legifjabb tagja (7) – látva a gasztroblogomat – szintén kedvet kapott a főzéshez. Ennek a vége inkább szobrászkodás lett, ugyanis gyurmából készítette el a képeken látható ételkölteményt. (Előtte gyurmafagylaltokat is gyártott, de azokat még a fotózás előtt – sajnálatos módon – két mackó és egy Darth Vader figura felfalta.)

Szivárványos spagetti ropogós húsgombóccal (Gyurmaélet) Fotó: Kéri Kata

Szivárványos spagetti ropogós húsgombóccal (Gyurmaélet) Fotó: Kéri Kata


Elkészítése: Fizess ki egy kisebb fajta vagyont valamely, 7 éves gyermeked által 4 és fél óra bolti polcok között való rohangálás után kiválasztott, neonszínű gyurma-kollekcióért valamelyik játékboltban. Ha a bevásárlásról hazaértetek, kezdődhet a munka. Mégpedig azonnal!!! (Ezt fogja kívánni a gyermeked…) Bár legyél éppen kiskosztümben, ne törődj semmivel sem, kínálj fel egy üres asztalt – elég lesz lerámolnod a konyhai asztalt is –, de a szobrászkodás előtt mindenképpen terítsd le egy lemosható műagyag terítővel. Ezután bontogassátok ki – a későbbi felmosást megkönnyítendő, együtt!! – a csomagolásból a gyurmát, és amíg csemetéd dolgozik, te próbáld túlélni a következő órá(ka)t. Abban biztos lehetsz, hogy gyermeked élvezni fogja az „alkotás”-t, még annak árán is, hogy a „munka befejeztével” egy újabb strigula kerül a füzetedbe, hogy miért is kell majd felújítanod egyszer a konyhádat…

Ha a gyurma-étel elkészül, még akkor is illik megkóstolnod (legalábbis játszásiból), ha épp most laktál jól somlói galuskával, és mindeddig normális ételeken túl csak egyetlen egyszer kóstoltál életedben csigapürét.

Szivárványos spagetti ropogós húsgombóccal (Gyurmaélet) Fotó Kéri Kata

Szivárványos spagetti ropogós húsgombóccal (Gyurmaélet) Fotó Kéri Kata

Hozzávalók:

  • gyurma (különféle színben és típusban)
  • 1 kötegnyi készpénz (amennyid csak van)
  • 1 lemosható asztalterítő
  • pár óra szabadidő
  • Xanax, Seduxen (súlyosabb esetben Coaxil)
  • 1 új lakás (igénytől függően)
  • 1 új könyv a túlélőspecialistától: (Mears, Ray: Gyurmaélet, avagy Hogyan éljük túl…)
  • Jó adag humor és kreativitás
Reklámok