Kakaspörkölt helyett készülhet természetesen csirke-, tyúk- vagy akár disznópörköltből is, ha valaki szereti, és vegetáriánus változatban is, például gomba- vagy cukkini-pörkölttel.

Ropogós kakaspörkölt galuskával (Fotó: Kéri Kata)

Ropogós kakaspörkölt galuskával (Fotó: Kéri Kata)


Elkészítése: A kakaspörkölt levét kimerjük egy tálba, és jól elkeverjük a tejföllel. Ebbe beleforgatjuk a kifőzött galuskát, és az egészet elterítjük egy tepsiben. A tetején gusztusosan elrendezgetjük a húsdarabokat, és jó forró sütőben átmelegítjük az egészet kb. 15-20 perc alatt, hogy a pörkölt-darabok teteje kicsit ropogós legyen. Az utolsó percekben sajttal meghintve sütjük. Paradicsomkarikákkal, zöld növénykékkel (pl. petrezselyem-levél) díszítve, tepsiben (cserépedényben) adjuk asztalra, azon melegében.

Ropogós kakaspörkölt galuskával (Fotó: Kéri Kata)

Ropogós kakaspörkölt galuskával (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók:

  • Előre elkészített (esetleg maradék) kakaspörkölt,
  • 2-3 tojásból készült galuska,
  • 1 pohár tejföl,
  • kb. 10 dkg reszelt sajt.
Advertisements