Különböző gasztronómiai lapok gyakran hirdetnek recept-versenyeket. Ezeknek a nyereménye sokszor igen izgalmas, például utazás vagy gasztro-kurzuson való részvétel. Az alábbi recept egy olyan, kicsit „magyarosított” olasz paradicsomos recept, ami nálunk gyakran kerül az asztalra, hiszen könnyen elkészíthető és nagyon finom. Így aztán nem csoda, hogy többszörös „nagydíjas” a fent jelzett recept-versenyeken is, legutóbb például a Mindmegette.hu és a Lidl közös pályázatán kapott díjat.
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 kisebb csirke,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 kis fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál paradicsompüré,
- 2 dl vörösbor,
- 25 dkg gomba,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 babérlevél,
- 1 ágacska kis rozmaring,
- só,
- bors.
Elkészítése: A csirkéket megmossuk, feldaraboljuk. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajban üvegesre pároljuk. A feldarabolt csirkéket sóval, törött borssal bedörzsöljük, a lisztben megforgatjuk és a hagymás olajban kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, rozmaringot, felöntjük a vörösborral. Párolni kezdjük, és amikor már majdnem puha, akkor beletesszük a gombát. Köretnek sós vízben főtt spagetti vagy makaróni illik hozzá.
(Nyomtatva megjelent Kéri Katalin: Veronai csirke
címen a Mindmegette Recepttár 2011/8. sz., 18. oldalán)
Hozzászólás