Egyszer egy anyukatárs megkérdezte tőlem az oviban, hogy mi jót sütöttünk hétvégén. Csokis muffint, mondtam én, mire ő elhúzta a száját, és azt mondta, ők nagyon édesszájúak, de gyűlölik a muffint, mert az nem sütemény, sohasem lehet jót készíteni belőle. Ezzel én egyáltalán nem értek egyet, mi gyakran sütünk, és nagyon szeretjük. Változatos, könnyen elkészíthető, és óriási előnye, hogy a kisfiam szinte egyedül is össze tudja állítani, csak a sütés marad rám, mert tényleg annyira egyszerű… Itt az egyik kedvencünk.

Csupa csokis muffin (Fotó: Kéri Kata)

Csupa csokis muffin (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók:

  • 7 dkg lágy vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 1 kávéskanál mandulaaroma,
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma,
  • 25 dkg liszt,
  • 6 dkg kakaópor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 10 dkg étcsokis tortadara vagy reszelt táblás csokoládé (főzőcsoki is jó),
  • cukorgyöngy,
  • porcukor.
Csupa csokis muffin (Fotó: Kéri Kata)

Csupa csokis muffin (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A vajat kikeverjük a tojásokkal, cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az aromákat, és egyneművé eldolgozzuk. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, aztán végül hozzáadjuk a csokireszeléket. Belekanalazzuk a masszát az előzetesen vajjal kikent, lisztezezz muffin-formákba (ha szilikonos formákba tesszük, akkor azokat természetesen nem kell kikenni). Ez a tésztamennyiség 12 muffinhoz elegendő. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 175 fokon 20 percig (tűpróbáig!) sütjük.

A muffinok tetejét még melegen olvasztott csokiba mártjuk, így tovább friss marad a süti, és persze, finomabb is lesz!! Díszíthetjük színes cukorgyöngyökkel, porcukorral.

Tipp: Gyakran készítem úgy ezt a süteményt, hogy a muffin-formákat először csak félig rakom tele, aztán mindegyik süti közepébe kiskanálnyi diókrémet vagy Nutella krémet vagy már kész csokipudingot kanalazok, és utána teszem rá a maradék masszát a muffinok tetejére.

Advertisements