Ezt a töltött sajtos sütit kicsit sokáig tart elkészíteni, de a jó hír az, hogy viszont annál hamarabb elfogy!! Igazi „látvány-süti”, ha szeretnénk valakit elkápráztatni vele, érdemes kicsit szöszmötölni a konyhában…

Töltött sajtos (Fotó: Kéri Kata)

Töltött sajtos (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt,
  • 25 dkg vaj,
  • 1 csapott kávéskanál só,
  • 1 dl tejföl.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 dl tejföl,
  • 1 kávéskanál liszt,
  • 1 mokkáskanál só,
  • késhegynyi pirospaprika,
  • 1 egész tojás,
  • 6 dkg reszelt sajt,
  • 10 dkg vaj.
Töltött sajtos (Fotó: Kéri Kata)

Töltött sajtos (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A tészta hozzávalóit este összegyúrjuk, egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk, kör vagy félkör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, a félholdakat felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben kisütjük. Míg sül, gőz felett sűrűre főzzük a krém hozzávalóit a sajt és vaj kivételével, és még forrón belereszeljük a sajtot is. Mikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert 10 dkg vajat. Az így nyert krémmel 2-2 félholdat összeragasztunk, majd az így kapott süteményeket egyenként reszelt sajtban megforgatjuk.

Reklámok