Hiába várjuk a szép, napsütéses ősz beköszöntét, továbbra is borongós ez a szeptember… Ilyenkor különösen jól esik valami aranysárga, piros bogyós, édes-savanykás süti. Sütöttem is, de mivel a mi kicsikénk nem szereti az ilyesmit, a süti masszájának egy részébe nem gyümölcsöt, hanem csokidarabokat szórtam. Így dupla élvezet lett ez a piskóta-szerű édesség, mindenki ehetett belőle kedvére.

Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók:

  • 6 tojás,
  • 30 dkg cukor,
  • 1 dl tej,
  • 1 dl étolaj,
  • 12 dkg finomliszt,
  • 12 dkg, rétesliszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • kb. 5 dkg mandulaforgács,
  • egy csomag (30-40 dkg-os) fagyasztott (esetleg friss…) erdei gyümölcs keverék.
Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, beledolgozzuk a tejet és az étolajat, majd hozzászitáljuk a kétféle, sütőporral elvegyített és jól összekevert lisztet. A kidolgozott, kissé folyós tésztát egy vajjal kikent, lisztezett, nagyobb tepsibe öntjük, majd rászórjuk a felengedett, lecsepegtetett gyümölcsöt és a mandulaforgácsot. (A tészta egy részébe esetleg apróra vagdosott csokit is szórhatunk, ahogyan én is tettem.)

Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Édes-savanykás, habkönnyű gyümölcsös süti (Fotó: Kéri Kata)

Előmelegített, kb. 190-200 fokos sütőben sütjük addig, amíg a teteje aranysárgás nem lesz. Még melegen vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét, de szeletelni inkább langyosan vagy hidegen jó.

Reklámok