Nyáron volt egy nagyon kedves kolléganőm kerti partija, ahová mi is vittünk sütiket. Épp akkoriban láttam egy francia gasztro-lapban, hogy többféle süti tálalásakor helyes kis táblákra írhatjuk, melyik mi is. Nevettek is a sütijeimen a barátaink, hogy ki hitte volna a felirat nélkül, hogy ez épp egy koktélcseresznyés-citromos muffin…

Koktélcseresznyés-citromos muffin (Fotó: Kéri Kata)

Koktélcseresznyés-citromos muffin (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 3 tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • egy pohár vaníliás vagy citromos joghurt,
  • 1 biocitrom,
  • 12 szem koktélcseresznye a díszítéshez.
Koktélcseresznyés-citromos muffin (Fotó: Kéri Kata)

Koktélcseresznyés-citromos muffin (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A muffinhoz való szárazanyagokat elkeverjük, a tojásokat pedig habosra keverjük az olvasztott vajjal és a joghurttal. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és összedolgozzuk a száraz anyagokból álló keverékkel. A muffin tésztáját kivajazott, lisztezett vagy szilikon muffin-formákba töltjük, kb. félig megtöltve egy-egy formát (12 nagy, vagy 24 kisebb muffin lesz ebből a masszából), és valamennyi süti tetejére egy koktélcseresznyét nyomunk. Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben sütjük. A koktélcseresznye édessége nagyon jól ellenpontozza a citrom savanykásságát.

Reklámok