Ma délelőtt egyrészt gyerekhancúr volt nálunk, másrészt határidős munkáimmal dolgoztam. Így valami extra gyors, saját magát elkészítő ebédre volt szükségünk…

Citromos-hagymás sült pisztráng (Fotó: Kéri Kata)

Citromos-hagymás sült pisztráng (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók:

  • fejenként egy (vagy fél) pisztráng,
  • minden egyes halhoz fél, szeletelt citrom,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • pár csipet halfűszer-keverék,
  • 1-2 kanálnyi étolaj.
Citromos-hagymás sült pisztráng (Fotó: Kéri Kata)

Citromos-hagymás sült pisztráng (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése:Ilyenkor mindig jól jön egy-két fagyasztott pisztráng a mélyhűtőben: amikor a hal kienged, a hasüregét sózom, picit borsozom, megtömködöm citromdarabkákkal és tisztított, szeletelt vöröshagyma-karikákkal. Kívülről alul-felül behintem halfűszer-keverékkel, aztán jó tágas, kicsit kiolajozott alufólia-darabba csomagolva előmelegített sütőbe teszem. Kb. 20 perc múlva kibontom a fóliából (óvatosan, nehogy szétessen, mert már megpuhult!), és kicsit még pirítom a bőrét a sütőben. Ma citrommal, borsós kukoricával és sült krumplival ettük, nagyon finom, gyors és könnyű ebéd volt.

Reklámok