Egy kedves volt tanítványomtól kaptam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Könnyű elkészíteni, hiszen nem igényel sütést, igazi, kuckózós őszi délutánokon, tea vagy kávé mellé nagyon jó csipegetni belőle… A mostani, ráérős hétvégén nem csupán a „végeredményt”, de az elkészítés fázisait is lefotóztuk.

Nagymama gesztenyés tekercse (Fotó: Kéri Kata)

Nagymama gesztenyés tekercse (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók az alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz,
  • 18 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1/2 dl rum,
  • 1 evőkanál kókuszreszelék,
  • 1 kiskanál kakaópor.

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 12 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 dl rum.

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 6 kanál cukor,
  • 2 kanál kakaó,
  • 2 kanál tej,
  • 1 diónyi vaj.

Elkészítése: A ledarált kekszhez hozzáadjuk az alap hozzávalóit, a masszát jól összedolgozzuk és félretesszük. Ezt követően az áttört gesztenyemasszát jól összedolgozzuk a krém hozzávalóival. A kekszes massza felét porcukorral hintett papíron kinyújtjuk, majd rátesszük a gesztenyés krém felét és feltekerjük. Ugyanezt tesszük a massza és a krém másik felével is. A két rudat bevonjuk a kakaós masszával. (Ehhez annak hozzávalóit felfőzzük.) A tekercseket egy napra, de legalább pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és hogy könnyebb legyen a sütit szeletelni.

Advertisements