Közeledik a karácsony. Az adventi időszakban mi is sokat sütünk-főzünk, így is készülünk az ünnepekre. Elkészült már a mézeskalács ház, a jégzajlás nevű finom süti, és készülnek a linzerek, mézesek, kalácsok. Nem mindent mi eszünk meg persze, bőven jut a kollégáinknak, barátainknak is. Az idő szinte tavaszias, így most a Jégzajlás nevű süti receptje jön, nagymamám receptje alapján édesanyám nagyon finomat készít!!

Jégzajlás (Fotó: Kéri Kata)

Jégzajlás (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók:

  • 1 csomag nápolyi tortalap,
  • 5 tojás fehérje,
  • 32 dkg porcukor,
  • 2 kanál feketekávé,
  • 5 dkg mazsola,
  • 20 dkg vágott dió.
Jégzajlás (Fotó: Kéri Kata)

Jégzajlás (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A tojások fehérjét gőz felett kemény habbá verjük, és ebben jól elkeverjük a hozzávalókat. A krémből kis halmokat rakunk a négyzetekre vagy hosszúkás formákra felvagdosott nápolyi tortalapokra, és takarékon (kb. 140 fokon) a sütőben megszárítjuk. Finom, mutatós és sokáig eláll ez a keleti eredetű édesség.

Advertisements