Ha valami finom és nagyon gyorsan összeállítható sütit ennénk, ráadásul tele a kamra mosolygós diókkal, biztosan sorra kerül nálunk ez a kevert süti. Pár pillanat alatt összeállítható a tésztája: állítom, hogy a diódarálót nehezebb elmosni, mint összekeverni a hozzávalókat, de a mosogatás is elkészül, mire kisül ez a finomság. Darált (nem sós!) mogyoróval is isteni finom…

Diós kevert (Fotó: Kéri Kata)

Diós kevert (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók:

  • 8 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg darált dió vagy mogyoró,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 dl tej.
Diós kevert (Fotó: Kéri Kata)

Diós kevert (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a tej felét, a diót vagy mogyorót, a sütőporral elkevert lisztet és végül a maradék tejjel felhigítjuk. Kikent, kilisztezett tepsiben, nem túl forró sütőben megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, az így kapott két lap között megkenjük baracklekvárral, és porcukorral meghintjük a tetejét. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Reklámok