Gyerekkoromban a nagyanyám, Csatári Juliska gyakran vitt friss zöldséget, gyümölcsöt a dunaújvárosi piacra. Ott ismerte meg Cserhalmi mamát, azt a tüneményes, törékeny nénit, akitől minden november végén két doboznyi, saját kezével készített, illatos mandulás kiflit kaptunk ajándékba. Évtizedek teltek el azóta, egyik mama sincs már velünk, de a kifli receptjét édesanyám tovább élteti, így emlékezünk ezzel az édességgel szeretteinkre is.

Mandulás kifli (Fotó: Kéri Kata)

Mandulás kifli (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 7 dkg porcukor,
  • 10 dkg hámozott, őrölt mandula,
  • 1 csomag vanília.
Mandulás kifli (Fotó: Kéri Kata)

Mandulás kifli (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A hozzávalókat addig gyúrjuk, amíg összeállnak. A tésztából kis nudlikat sodrunk, és kifliket formálunk belőle. Meleg sütőben sütjük, még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük valamennyi süteményt.

Reklámok