Édesanyám újabb remekművet alkotott, melynek itt a receptje, és nagyon sajnálom, hogy kóstolót nem küldhetek a blogoldal kedves olvasóinak!! Húsvétkor egyik kedves unkatestvéremnél vendégeskedtünk, ahol ez a süti is szerepelt az ünnepi asztalon. A kisfiunknak nagyon ízlett, így anyukám is ezzel kedveskedett neki a minap. (8 évesünk kedvéért a rumot kihagyta a krémből, de egyöntetűen állíthatjuk, a süti így is pazar lett!)

Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)

Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók az alaphoz:

  • 35 dkg liszt,
  • 17 dkg cukor,
  • 4 dkg margarin,
  • 1 tojás,
  • 2 kanál kakaó,
  • púpos kanál szódabikarbóna,
  • kis tej, hogy könnyen gyúrható legyen.

Hozzávalók az alaphoz:

  • 35 dkg liszt,
  • 17 dkg cukor,
  • 4 dkg margarin,
  • 1 tojás,
  • 2 kanál kakaó,
  • púpos kanál szódabikarbóna,
  • kis tej, hogy könnyen gyúrható legyen.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 liter tej,
  • 4 púpos kanál liszt,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 2 egész tojás.
    Hozzávalók a mázhoz:

  • 12 dkg kristálycukor,
  • 5 dkg kakaó,
  • 3 kanál tej,
  • 5 dkg margarin
Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)

Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk, a tésztát négy egyenlő részre elosztjuk, egyenként kinyújtjuk, 4 lapot sütünk belőle. A kihűlt lapokat krémmel töltjük. A krém elkészítése: A tejből annyit elveszünk, hogy a lisztet, a pudingport és a tojást kikeverjük benne, majd ezt a forrásban lévő tejbe öntjük, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg margarint, 20 dkg cukrot keverünk bele, rummal ízesítjük, és a hozzávalókat együtt jól elkeverve az így kapott finom krémet a lapok közé töltjük. A legfelső lapot mázzal vonjuk be. A máz elkészítése: 12 dkg kristálycukrot, 5 dkg kakaót felfőzünk 3 kanál tejjel, majd 5 dkg margarint adunk hozzá, és addig hűtjük, míg kenhető lesz, és így a sütemény tetejére tesszük, és másnap szeleteljük.

Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)

Stolwerck szelet (Fotó: Kéri Kata)

Reklámok