A boltokban rengeteg féle szaloncukor kapható, jobbnál jobbak, változatosak és szép papírba burkoltak. Nem mi lennénk azonban, ha nem próbáltuk volna meg az idén is az egyik kedvenc ízű szaloncukrunk, a gesztenyés elkészítését. A csokiba mártogatása nem lett tökéletesen jó, de inkább mondjuk úgy, hogy házias jellegű lett valóban…

Gesztenyés szaloncukor (Fotó: Kéri Kata)

Gesztenyés szaloncukor (Fotó: Kéri Kata)


Az íze finom viszont!!! Küldenék belőle szívesen, ha neten lehetne…

Hozzávalók az alaphoz:

  • 25 dkg gesztenyepüré,
  • 1 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár,
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj.

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 tábla (20 dkg) ét tortabevonó csokoládé

Elkészítése: A szaloncukor hozzávalóit jól összegyúrjuk (kicsi rumot is tehetünk bele akár), és hideg helyen 1-2 órát pihentetjük, hogy az ízei összeérjenek. Utána a masszából vékony rudakat sodrunk, és kb. 3 cm-es szaloncukrokat vagdosunk belőle. Vízgőz felett felolvasztjuk a tortabevonót (használhatunk helyette jó minőségű étcsokit is), és egy hosszú villával egyenként belemártogatjuk a gesztenyés cukrokat. Sütőpapírral bélelt tálcára vagy tepsire rakosgatjuk a szaloncukrokat, és megvárjuk, míg a csokimáz megdermed rajtuk. Utána egyenként szaloncukor papírba csomagoljuk (ez is készülhet házilag, akkor a legszebb és egyedi).

Gesztenyés szaloncukor (Fotó: Kéri Kata)

Gesztenyés szaloncukor (Fotó: Kéri Kata)

 

Reklámok