Nem tudom, kinél hogy van ez, de nálunk a Mikulás mindig mindenféle csokimikulásokat, csizmákat meg efféléket is hoz. Végül már annyi van belőlük, hogy senkinek nem kell, a legtöbb a kamrában végzi a titkokat rejtő, nagy csokis dobozunkban. A leharapott fejű csoki mikulások remek módon „feljavíthatók”, összeolvasztva valami finom csokival, pár csepp rummal. A lényeg, hogy ne kakaós masszából legyenek, hanem igazi csokiból… (A mi Mikulásunk manói erre mindig figyelnek, hogy csak nagyon jó csokiból hozzanak figurákat…)

Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

Szóval, itt a sok bonbon kísérletem közül az egyik:

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg különböző csoki,
  • 2 teáskanál rum,
  • 1 evőkanál vaj.
Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: Vízgőz felett összeolvasztottam jó minőségű étcsokit, tejcsokit és fehér csokit, belekevertem kevés rumot, pici vajat, és 12 darabos bonbon-formába töltögettem kiskanállal. amikor kihűlt, hűtőbe tettem, és kb. fél óra múlva már ki is lehetett pattintani a kis „bonbonokat”.

Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

Rumos csokibonbon házilag (Fotó: Kéri Kata)

 

Reklámok