Édesanyám nagyon finom tortákat tud készíteni, itt az éppen legújabb, a csokikrémes piskóta. Ha valaki igazán édesen szeretné zárni az óévet, vagy kezdeni az újat, ezt csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon jó, pillekönnyű és tökéletes állagú, se nem kemény, se nem túl lágy ez a krém. Rummal, rum aromával vagy ezek nélkül is nagyon ízletes.

Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)

Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)


Hozzávalók a tésztához:

  • 1 kakaós vagy sárga kész piskótatorta karika.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 egész tojás,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás porcukor,
  • 20 dkg vaj,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint.
Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)

Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A hozzávalók közül a tojásokat, a vaníliás cukrot és a porcukrot gőz felett kemény masszává verjük. Ezt a krémet, amikor kihűlt, a kakaóporral előzetesen elkevert vajjal jól kikeverjük. Kevés rumot vagy rum-aromát is tehetünk bele. Az elkészült krémmel betöltjük a vízszintesen három lapba elvágott tortát, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is kerüljön a krémből.

Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)

Csokoládékrémes torta (Fotó: Kéri Kata)

 

Reklámok