Karácsony előtt jelent meg magánkiadásban, és máris utánnyomásra vár Kéri Jánosné Stadler Katalin Édes emlékek című szakácskönyve. A kötet megjelenése a szerző számára is meglepetés volt, a szeretet ünnepén ezzel ajándékozta meg leánya prof. dr. Kéri Katalin, akinek a képviselő-testület 2015-ben a „Nagyvenyim Díszpolgára” címet adományozta.

Az alkotó könyvtárunkat is megajándékozta egy tiszteletpéldánnyal, amellyel elsőként a magyar kultúra napja alkalmából rendezett kiállításunk anyagában találkozhattak látogatóink.

Kéri Kati nénit – ahogy Nagyvenyimen ismerik – szoros szálak fűzik a községhez, hiszen 1985-től 1996-ig népművelőként és könyvtárosként meghatározó tagja volt a település közösségi életének. Komoly részt vállalt a néptánccsoport, az ifjúsági klub megszervezésében és részt vett a nyugdíjas klub újjászervezésében is. Öt település – Baracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim és Rácalmás – kapcsolatát fűzte szorosabbra a Játékok határok nélkül vetélkedő megszervezésével.

A konyhaművészetnek, különösen a süteménysütésnek nemcsak lelkes rajongója, hanem gyakorló mestere, emellett nagyon szeret utazni is. 52 év tapasztalatát, összegyűjtött süteményleírásait foglalja magába a könyv, amelyhez gratulálunk a szerzőnek, és amit jó szívvel ajánlunk az önök figyelmébe.

Receptjei nem egyszerűen ételleírások, sokkal inkább értékmentő és új értéket teremtő gasztronómiai gyöngyszemek. Találkozik ugyanis bennük a múlt és a jelen, életre kelnek dédanyáink, nagymamáink féltve őrzött receptjei, és a nagyvenyimi konyha tipikus süteménykészítési eljárásai. Ezek mellett olykor megcsillannak az európai (főleg spanyolországi) utazásai során kóstolt finomságok leírásai. A recepteket olvasva és elkészítve visszatér régi nagy falusi lakodalmak, egykori népes és vidám családi ünnepek, meghitt havas karácsonyok édes emléke.

Forrás: Mi újság Nagyvenyimen? (Önkormányzati Lap) 2016/február 15. o.

Forrás: Mi újság Nagyvenyimen? (Önkormányzati Lap) 2016/február 15. o.

Forrás: Mi újság Nagyvenyimen? (Önkormányzati Lap)
2016/február 15. o.

 

Reklámok