Dunaújváros – Újabb gyöngyszemmel gyarapíthatják otthoni PLT szakácskönyv-gyűjteményüket: már kapható a Gyermekételek könyve! — Körmendi Erzsébet cikke a Duol DH Online oldalán [2016. május 4. 20:35]

Az ő receptjeik is szerepelnek a Gyermekételek könyvében... Hátul balról: Kéri János és felesége Kéri Jánosné, Szadeczkyné Rédl Julianna. Elöl balról: Virágné Berényi Katalin (Virág Kata édesanyja), Katona Mihályné, Kerlang Ferencné és Rabi Lajosné (Fotó: Ady Géza)

Az ő receptjeik is szerepelnek a Gyermekételek könyvében… Hátul balról: Kéri János és felesége Kéri Jánosné, Szadeczkyné Rédl Julianna. Elöl balról: Virágné Berényi Katalin (Virág Kata édesanyja), Katona Mihályné, Kerlang Ferencné és Rabi Lajosné (Fotó: Ady Géza)

Megtudtam szerdán, hogy a nagymamák milyen ételekkel veszik le a lábukról az unokáikat! A szerkesztőségünkben vendégeskedett nyolc olvasónk, állandó receptbeküldőnk röpke fél óra leforgása alatt bebizonyította: tévedés, hogy a mai gyerekek a pizzán és a hamburgeren kívül semmit nem értékelnek. Mert imádják a nudlit, a palacsintát – természetesen a nagyi házi baracklekvárjával –, a nutellás gombócot. A leveseket és a főzelékeket is szeretik, ha azok megfelelően vannak elkészítve és dekorálva. Mindezeket a nagyipraktikákat és természetesen a recepteket is megtalálhatják olvasóink a Gyermekételek könyvében!

A Dunaújvárosi Hírlap receptbeküldői közül a baracsi Katona Mihályné, Szadeczkyné Rédl Julianna és Talpai Tiborné, a nagyvenyimi Kéri Jánosné, az előszállási Kerlang Ferencné, valamint a dunaújvárosi Rabi Lajosné és Virág Kata receptjét válogatták be a PLT legújabb, most megjelent receptgyűjteményébe, amelynek a címe: Gyermekételek könyve. Megtudtam tőlük például, hogy a reggeli tojásrántottából is varázsolhatuk smile-t, és igenis kedvelik a gyerkőcök a levest, Kéri Jánosné unokája például a paradicsomlevest betűtésztával, és azt, amiben megáll a kanál, valamint a főzeléket is örömmel kanalazza, ha kidekorált feltéttel kapja. Szadeczkyné unokájának például a tejfölös krumplifőzelék nagy kedvence, tükörtojással, Kériné unokája pedig kiérzi, ha bolti spenótból készül az étel és nem nagyvenyimiből, mama kertjéből szedettből. Rabi Lajosné pedig azt újságolta, hogy a hűtőben talált maradék mindenféléből (felvágott, paprika, uborka, paradicsom, sajt…) sós muffint süt, mert ez különlegesség az iskolában…

Nos, a nagymamák azonnal receptet cseréltek, és jó lehetőség volt a szerkesztőségi találkozás arra is, hogy kitárgyalják az unokák kedvenceit. Mert anya jól főz, no, de a nagyi… Azok az isteni krumplistészták, mégpedig házi, gyúrt tésztából… és még sorolhatnánk. Kerlang Ferencné Nusi néni idézte a csemetét, aki szerint: A mami olyan, mint az anya, de a maminál mindent szabad… Továbbá a nagyi mindig azt főz, amit szeretne. Hízott kacsát persze nem minden nap süt, de a tejfölös burgonyagombóc is mennyei lakoma. A Gyermekételek könyvéből pedig további ötleteket meríthetnek mostantól a lurkók imádott főételei mellett a sütikről, nasikról, desszertekről. Ugyanis köztudott: a gyerekek édesszájúak, ha tehetnék, folyton nassolnának. Virág Kata pedig azoknak is segít receptjeivel, akik glutén-, vagy laktózérzékenyek – gyermeke még nincs, de barátnőinek szívesen ad tanácsot ilyen speciális ételek elkészítésében. De találhatnak a legújabb szakácskönyvünkben útravaló falatokat, valamint számos remek ötletet babazsúrra is. Vagyis számos kipróbált és tuti receptet, amelynek az elkészítésével garantáltan a gyerek kedvében járhatnak.

 

Reklámok