Hmmm….!! Itt egy újabb finom süti a téli kuckózáshoz édesanyám konyhájából. Mindig nehéz megállnunk, hogy fantasztikus szilvalekvárját ne együk ki az utolsó cseppig az üvegből, de ezt a receptet, majd a sütit magát látva mégis világos, hogy megéri kicsit tartalékolni is abból a lekvár-csodából. Nem is kell ehhez a sütihez más, mint egy pohár finom hamvas-szilvás tea mézzel, meg egy nagyon-nagyon jó könyv és egy kényelmes fotel.

Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

Hozzávalók

  • 30 dkg rétesliszt,
  • 2 dkg friss élesztő,
  • 10 dkg cukor,
  • 15 dkg margarin,
  • csipetnyi só,
  • 2 kisebb tojás,
  • kb. 1 dl narancslé,
  • szilvalekvár.
Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

Elkészítése: A tojás, a lekvár és a narancslé kivételével összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a narancslével, majd a tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük. Azután lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden kis korong közepére teszünk egy-egy kiskanálnyit a keményebb szilvalekvárból, a sütiket 3-3 helyen az ujjunkkal összecsippentjük (a képen látható módon), majd kis helyet hagyva közöttük, tepsire rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A papsipkákat még forrón vaníliás cukorba forgatjuk.

Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

Papsipka (Fotó: Kéri Kata)

 

Reklámok