Pihenő program a nagy gyaloglás után

(2003. július 6., vasárnap)

Ezen a napon kénytelenek voltunk láb- és gerinckímélő, pihentető programot kitalálni az előző napi túra után. Ezért felkerestük a Rethymno fölé magasodó Fortezzát, bejártuk töviről hegyire, és rengeteg fényképet készítettünk. Csodálatos szél fúj ott, a magaslaton, és pazar kilátás nyílik a Krétai-tengerre. Belátni a csaknem 20 km-nyi strandszakaszt is, ami kora reggel még mindig alszik…

Bementünk a Fortezza tövében lévő Archeológiai Múzeumba is, itt őrzik a város környékéről előkerült leleteket a neolitikumtól kezdve a késő ókori, hellenisztikus időkig. Különösen érdekesek voltak a korai agyagedények és a minószi korból való, festéssel dísztett szarkofág-kádak.

A délutánt – mint később is többnyire – strandolással töltöttük. A víz finom, langyos, kb. 26-27 C°-os lehetett. Egyes napokon nagy fehér, habos hullámokat vetett, máskor csendes, szinte tükörsima volt. A fürdőzőktől kissé elkülönítve a vizisportok számos fajtája is kipróbálható volt. A legjobb a motorcsónakkal vontatott ejtőernyővel való utazás.

Az utazásról jut eszembe, hogy ezen a napon kipróbáltuk az óvárost körbefutó helyi kisvonatot, ami nagyon drága és ráadásul még rázott is… (5 € / fél óra / fő)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s