További séták

A székesegyháztól a Szent Márk tér irányában haladva rengeteg csodálatos épületet találhatunk. Talán vasárnap délelőtt van legérdekesebb hangulata az egésznek, mert ilyenkor nincsenek nyitva általában a boltok, és szép ráérősen sétálgat mindenki a belvárosban. A Szent Márk tér viszont éppen ilyenkor élénkül meg: ekkor tartják a hatalmas heti vásárt. Ez a helyi élelmiszerek, zöldség és gyümölcs zavarbaejtően bő választéka mellett ruhaféléket, konyhai eszközöket és egyéb – felsorolhatatlanul sokféle dolgot is kínál, és van egy érdekes, régi könyveket, bútorokat és „minden mást” árusító bolhapiac részen.

Rouen parkjai is talán vasárnap mutatják legszebb arcukat. Aki a „zöldben”, virágok, fák, tavak és szökőkutak között, a selymes pázsiton szeretne kellemes órákat eltölteni, annak érdemes a város külső részeibe is ellátogatnia. Rouen-nak van botanikuskertje, és a körülötte elterülő hegyes-dombos részeken rengeteg a park és az erdő.

Szállásunkhoz közel, Mount St. Aignan nyugati részén például három hatalmas parkerdő ölelkezik össze. Leggyakrabban a Bois de l’Archieveque-ben sétálgattunk, a tíz- és tízezerszám illatozó jácint-tenger közepén vezető több kilométeres kis sétautakon. Itt erdei tornapálya is található, amely minden napszakban, de különösen délután sok-sok helybeli gyermek és felnőtt sportolását teszi lehetővé.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s